Magnus Gärdebring politiker Moderaterna i Karlshamn

Magnus Gärdebring

Kommunalråd, Kommunstyrelsens ordförande

Kommunalråd

Mitt Karlshamn är tryggt och säkert. Präglat av gemenskap och en laganda där människor och företag får växa.
Det ska vara ordning och reda och friheten att skapa sig en ljus framtid ska vara stor. Jag tror mycket på lagbygge där vi hjälper varandra till framgång och har respekt för varandras olikheter.

 

Lite om mig:

Jag kom till Karlshamn från Skåne när jag var 10 år och har varit kommunen trogen sedan dess.  Jag har bott i Asarum, Mörrum Svängsta och i Karlshamn under alla mina år. Just nu bor jag i Åkeholm.

Jag har varit företagare nästan hela mitt vuxna liv men mitt första riktiga jobb var på ”Sojan” och Gamla Raff.  Jag gjorde efter det min militärtjänstgöring i Hässleholm.

Jag värvades till MUF på Väggaskolan 1988 och blev tillfrågad om jag ville ta hand om MUF:s närradiosändningar, vilket jag inte kunde motstå. Strax därefter blev jag ordförande i MUF Karlshamn och Distriktsordförande i Blekinge.  Jag har varit Förbundsordförande under 3 år och är nu 2;e vice förbundsordförande. Jag blev invald i kommunfullmäktige 1991 och innan dess hade jag suttit i Skolstyrelsen. Jag har sedan varit politisk sekreterare , ersättare i riksdagen, ordförande i regionfullmäktige med mera. Nu är jag mycket stolt över att få vara den första icke socialdemokrat på 116 år som är kommunstyrelsens ordförande i Karlshamn.

Mina intressen utöver politiken handlar mest om musik och fotboll. Jag spelar och sjunger själv när tillfälle ges. Jag går oftast på hårdrock- och Metal konserter och Sweden Rock veckan är helig för mig.  Jag följer mitt Malmö FF så ofta jag kan och på hemmaplan följer jag IFK Karlshamn. I IFK var jag ordförande i 10 år och är idag hedersordförande.  Jag lagar även mycket gärna mat och går ut och plockar svamp i skogen.  Jag försöker röra på mig regelbundet och går gärna på gymmet annars spelar jag gärna tennis eller åker skidor utför.