Henrik Melander politiker Moderaterna i Karlshamn

Henrik Melander

Ordförande Teknik-, digitaliserings- och jävsnämnden

Ordförande Teknik-, digitaliserings- och jävsnämnden

Ledamot Kommunfullmäktige

I mitt Karlshamn utvecklas hela kommunen på ett hållbart och modernt sätt med hjälp av modern teknik och digitalisering. Kommunen kan mer än idag och vi kan både växa och utvecklas med hjärna och hjärta i politiken.

Jag bor i centrala Karlshamn sedan många år tillbaka och har idag två utflugna söner. Jag arbetar som systemutvecklare i Kristianstad och pendlar med både tåg och bil utifrån vad som är mest praktiskt sedan många år tillbaka vilket gett mig en god insyn över trafikens påverkan på både arbete och fritid. Min stora passion och intresse är musik och då främst den tyngre varianten, jag har inte missat en Sweden rockfestival ännu och ser fram emot sommarens festival.

Stjärnklara nätter kopplar jag bort både politiken och musiken för att mitt andra intresse som är astro-fotografering, stilla nätter ger tid för både eftertanke och funderingar över livet och hur Karlshamn kan bli bättre. Jag tog klivet in i politiken ganska sent i livet (2018) även om intresset för stadsutveckling alltid funnits där. Jag tror att vi kan skapa ett hållbart samhälle som utvecklas framåt med hjälp av teknikens fulla potential som inkluderar digital transformation för alla.

Idag är jag ordförande i Teknik-, digitaliserings- och jävsnämnden, en nämnd som passar mig perfekt. Strukturer, utveckling och lite nördiga kunskaper inom data är vad jag arbetar med professionellt och därför lättare att se vad Karlshamn behöver för att utvecklas vidare.